Koninklijke onderscheiding voor Dick Maters

Vanochtend heeft onze vrijwilliger Dick Maters te horen gekregen dat hij een koninklijke onderscheiding ontvangt. Vanwege het Coronavirus vond er geen bijeenkomst plaats op het stadhuis maar werd Dick gebeld door burgemeester Jan Lonink van Terneuzen. De definitieve uitreiking zal later dit jaar plaats vinden.

In 1981 is Dick begonnen als presentator bij de ziekenomroep in het toenmalige ziekenhuis Juliana in Terneuzen. In 1988, toen ziekenhuis De Honte in gebruik werd genomen, heeft Dick de stichting Radio de Honte opgericht, samen met Peter Boon en Ton van Duis. Hij heeft meteen de voorzittershamer ter hand genomen. Dit heeft hij gedaan tot 1998. Daarna heeft hij, tot heden, de gecombineerde functie van secretaris/penningmeester op zich genomen. Dick is een enthousiaste vrijwilliger met liefde voor radio. Dick is naast vrijwilliger ook nog actief bij volleybalvereniging UNPO/BEVOBO .

Dick is niet de eerste vrijwilliger bij Radio de Honte die een lintje ontvangt. In 2018 kreeg vrijwilliger Johnny de Pooter ook een koninklijke onderscheiding.

Het bestuur van Radio de Honte feliciteert Dick van harte met zijn koninklijke onderscheiding!