Geschiedenis

Stichting Radio “De Honte” is opgericht op 7 november 1988 en is een voortvloeisel uit de omroepen van het vroegere Juliana- en St. Elizabeth ziekenhuis in Terneuzen en Sluiskil.

Toen de nieuwbouw van Streekziekenhuis “De Honte” gereed was nam Radio “De Honte” zijn intrede in een geheel nieuwe studio, welke op de 1e verdieping van het ziekenhuis te vinden is. Op 14 december 1988 was de eerste officiele uitzending van ziekenomroep Radio de Honte.

Het eerste bestuur van Radio de Honte bestond o.a. uit programmaleider Ton van Duist (links), voorzitter Dick Maters en penningmeester Peter Boon (rechts). Samen met vier andere bestuursleden vormden zij het eerste bestuur.
In 1999 bestaat Radio de Honte 10 jaar en dit wordt gevierd door apparatuur te vernieuwen. Een computer stuurt een aantal cd-spelers aan waardoor het mogelijk is om 24 uur per dag uit te zenden.
In november 2004 verbouwt Radio de Honte zijn studio. Sinds de start van Radio de Honte in het ziekenhuis in Terneuzen was de ziekenomroep ondergebracht in een studio dat uit drie delen bestond: één deel was voor de techniek, dat door een raam gescheiden was van de presentatieruimte en een andere gedeelte werd gebruikt als opslagruimte voor apparatuur en platen. Na de verbouwing zijn de drie ruimtes samengevoegd tot een grote ruimte.

In 2004 was Radio de Honte voor het eerst op internet te vinden met een eigen website. Een jaar later in 2005 kon er ook live via internet worden geluisterd naar de uitzendingen.

In 2009 is Radio de Honte verhuist naar een nieuwe studio op de begane grond van het ziekenhuis.

In april 2013 ontving Radio de Honte een donatie van 10.000 euro van DOW. Radio de Honte heeft hiervoor een nieuw mengtafel en computer aangeschaft.
In november 2013 vierde Radio de Honte zijn 25 jarig bestaan. Dit werd gevierd met een feest voor alle vrijwilligers en hun partners.

In 2014 is Radio de Honte gestart met het uitzenden in ouderenzorglocaties Bachten Dieke in Terneuzen en Vremdieke in Hoek. De bewoners kunnen vanuit hun woning de uitzendingen van Radio de Honte live beluisteren. Helaas is in 2019 een einde gekomen aan de uitzendingen in Bachten Dieke.

In 2019 is Radio de Honte gestart met een beeldkrant in het ziekenhuis in Terneuzen. Alle patiënten kunnen via de televisie de beeldkrant bekijken. Op de achtergrond horen zij de uitzendingen van Radio de Honte. Op de beeldkrant is het programmaoverzicht van Radio de Honte te bekijken en onze nieuwtjes. Ook worden er foto’s uit Zeeuws-Vlaanderen getoond.