Wereld Radio Dag!

Op zondag 13 februari is het Wereld Radio Dag! ZorgSaam heeft voor deze gelegenheid onze voorzitter gesproken. Lees hieronder het interview dat zij hebben gedeeld op de socialmedia kanalen van ZorgSaam.

“𝘎𝘰𝘰𝘰𝘦𝘥𝘦𝘮𝘰𝘳𝘨𝘦𝘯 𝘭𝘶𝘪𝘴𝘵𝘦𝘳𝘢𝘢𝘳𝘴..” 🎶📻

Het is vandaag 𝗪𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼 𝗗𝗮𝗴! Wist jij dat ZorgSaam een eigen omroep heeft? Radio de Honte is de huisomroep van ZorgSaam. Met zo’n 30 vrijwilligers maken zij programma’s met muziek en informatie voor jong en oud. Ze zijn actief in het ziekenhuis locatie De Honte in Terneuzen en in woonzorgcentrum Vremdieke in Hoek. Tijd om deze mooie club eens in het zonnetje te zetten!☀️ We spraken voorzitter Albert Landa:

“Deze 40 vrijwilligers van Radio de Honte vervullen verschillende functies: het bestuur, het ophalen van verzoekplaten op locatie, presenteren en mensen die de techniek doen🎙️🎚️. Door corona hebben we helaas al een tijdje geen verzoekplaten op kunnen halen. We hopen dit snel weer te kunnen doen!

Onze omroep maakt programma’s met muziek en informatie voor jong en oud. We hebben een systeem 24.000 nummers, maar we hebben ook een abonnement op Spotify. We kunnen dus eigenlijk bijna alle liedjes afspelen. Daarnaast proberen we dagelijks een vast programma te hebben met verschillende programma’s, waaronder ook religieuze en klassieke programma’s 🔊. Als er geen programma met een presentator is, draaien we non-stop muziek. Deze nummers worden willekeurig gekozen door een computer systeem.

Het leukste aan dit vrijwilligerswerk is het maken van radio, en tegelijkertijd (zieke) mensen blij maken met muziek. Ik denk dat dit de grootste drijfveren zijn voor alle vrijwilligers. We zijn een groep bevlogen mensen, die er alles aan doen om goede muziek en leuke programma’s uit te zenden. En ik hoop dat we ook weer snel uitzendingen op locatie kunnen maken. Dat vond ik een van de meeste bijzondere dingen die we deden voor corona. Bij de mensen komen, waar ze live verzoekjes konden indienden. Ik ben trots dat ik al sinds 2011 bij deze club hoor!”

➡️ Is radio maken ook jouw passie? En lijkt jouw dit vrijwilligerswerk jou ook interessant? Bij Radio de Honte zijn nieuwe mensen altijd welkom! Aanmelden kan via: info@radiodehonte.nl